31 Mart 2013 Pazar

Selam Vermenin Önemi


İmam Hüseyin bin Ali (a.s) şöyle buyurmuştur: "Selam vermenin yetmiş sevabı vardır; atmış dokuz sevabı selam verene, bir sevabı da selama karşılık verene aittir."

Bihar'ul-Envar, c. 78, s. 120

Peygamberimizin Hacet Duası




“Allahümme inni es’elüke tevfika ehlil huda.ve a’male ehlil yakini ve manasahate ehlit tevbeti ve azme ehlis sabri,ve cidde ehlil haşyeti ve talebe ehlir rağbeti ve teabbude ehlil verai ve irfane ehlil ilmi hatta ahafek.Allahümme inni es’elüke mehafeten tahcuzüni an ma’sıyetike hatta a’mele bitaatike amelen estehikku bihi rıdake ve hatta unasıhake bit tevbeti havfen minke ve hatta uhlisa leken nasihate  hubben  leke  ve hatta etevekkele  aleyke  fil umuri  ve hüsni zannin  bike.Sübhaneke Halikin nur.”

Manası:” Allah’ım Senden gerçek imanlı zatların başarısını,ermiş takıylaerin  amellerini,tevbe ehlinin öğütleşmesini,sabır ehlinin azmini,korku ehlinin cididyetini,Seni isteyenlerin arzusunu,takva ehlinin ibadetini,ilim erbabının  irfanını isterim ki Senden gereği gibi korkayım.Allah’ım, Sana isyandan çekindirecek  bir korku ver  ki Sana itaat ile  öyel amel edeyim,onunla rızana layık olayım.Sen’den korkarak içtenlikle  Sana döneyim,sırf Senin sevgini kazanmak için içten öğüt vereyim.Her işte Sana güvenip Sana sığınayım,sana Hüsn-ü zan  besleyeyim Nurunun yaratıcısı  Cenabı Hakk’a tesbih ederim.”

Efendimizin mübarek dilinden söylenmiş olduğu dualar Allah katında makbuldür.Aşağıda belirttiğim dua Peygamber Efendimizin okuduğu bir hacet duasıdır.Bu duayı okur arkasından isteklerimizi sıralarız.Her duada önemli olduğu gibi bu duada da ihlas şarttır.

30 Mart 2013 Cumartesi

Hz Ali Ve Zırhı


Hazret-i Ali (r.a) ın, halifeliği zamanında, Kufe de zırhı kayboldu. Bir müddet sonra bir Hrıstiyan ın yanında ortaya çıktı. Hazret-i Ali (r.a) onu hakimin huzuruna götürdü.
-Bu zırh benim malımdır; onu ne sattım, ne de birine bağışladım; şimdi onu, bu adamın yanında buldum,diye iddia etti.
Hakim:
-Halife iddiasını söyledi, sen ne dersin? diye Hristiyan'a sordu. O, bu zırhın, kendi malı olduğunu, aynı zamanda halifenin sözünü yalanlamadığını, söyledi.
Hakim Hazret-i Ali (r.a) na dönerek
- Sen iddia ettin, bu şahıs ise inkar ediyor. Bu durumda iddian için şahit getirmen lazım, dedi.
Hazret-i Ali (r.a) güldü ve
- Hakim doğru söylüyor, şimdi şahit getirmem gerek, fakat hiç bir şahidim yok, dedi.
Hakim, iddia edenin şahidinin olmamasına dayanarak, hrıstiyan'ın lehine karar verdi. O da zırhı aldı ve gitti.
Fakat, zırhın, kimin malı olduğunu daha iyi bilen Hristiyan ın, bir kaç adım yürüdükten sonra vicdanı uyandı ve geri dönerek
- Böylesine bir hükümet ve davranış şekli alelade insanların keyfinden değil, peygamberlerin hükümet tarzıdır, dedi ve
- Zırh Ali'nindir diye itiraf etti.
Kısa bir zaman sonra, onu, müslüman olarak Hazret-iAli (r.a) ın sancağı altında, Nehrivan harbinde, savaşırken gördüler.

Kırk Hadis


  1. Allah sizin ne dış görünüşünüze ne de mallarınıza bakar. Ama o sizin kalplerinize ve işlerinize bakar.

  2. Allah’ın rızası, anne ve babanın rızasındadır. Allah’ın öfkesi de anne babanın öfkesindedir.

  3. Bağışını geri alan kimsenin durumu şu köpeğin durumu gibidir: Yalını yer, iyice doyunca kusar. Sonra kusmuğuna tekrar dönüp onu yer.

  4. Bir genç, ihtiyar bir kimseye yaşı sebebiyle ikramda bulunursa, Allah yaşlılığında ona ikram edecek kimseleri mutlaka takdir eder.

  5. Bir insan ölünce üç kişi hariç herkesin ameli kesilir: Sadaka-i cariye bırakan, veya istifade edilen bir ilim bırakan veya kendine dua edecek salih evlat bırakan.

  6. Bir müslümanın diktiği ağaçtan veya ektiği ekinden insan, hayvan ve kuşların yedikleri şeyler, o müslüman için birer sadakadır.

  7. Biriniz kardeşini Allah için seviyorsa ona sevdiğini söylesin

  8. Bizi aldatan bizden değildir.

  9. Cennet anaların ayağı altındadır.

  10. Dul ve fakirlere yardım eden kimse, Allah yolunda cihad eden veya gündüzleri (nafile) oruç tutup, gecelerini (nafile) ibadetle geçiren kimse gibidir.

  11. Ey iman edenler Allah’ın size helal ettiği temiz şeyleri haram kılmayın, hududu da aşmayın. Doğrusu Allah, aşırı gidenleri sevmez. Allah’ın size verdiği rızıktan temiz ve helal olarak yiyin. İnandığınız Allah’dan sakının

  12. Halka teşekkürde bulunmayan Allah a şükretmez.

  13. Her kim borçlu fakire mühlet verir, yahut borcundan indirirse Allahu Teala da onun Arşının gölgelerinden başka hiçbir gölgenin bulunmadığı kıyamet gününde arşının gölgesi altında dinlendirir.

  14. Herhangi bir müslüman çıplak bir müslümanı giyindirirse, Allah da ona Cennetin meyvelerini ikram eder. Herhangi bir müslüman susuz bir müslümanı suya kandırırsa, Allah da ona ağzı mühürlü (el değmemiş) Cennet meşrubatından ikramda bulunur.

  15. Hiçbir baba, çocuğuna, güzel terbiyeden daha üstün bir hediye veremez.

  16. Hiçbir kimse, el emeği ve helal kazancından daha hayırlı bir yemek yememiştir.

  17. Hiçbiriniz kendisi için istediğini mü’min kardeşi için istemedikçe gerçek iman etmiş olamaz.

  18. İlim öğrenmek üzere yola çıkan kimseye, Allah cennet yolunu kolaylaştırır

  19. İnsanda bir organ vardır. Eğer o sağlıklı ise bütün vücut sağlıklı olur; eğer o bozulursa bütün vücut bozulur. Dikkat edin! O, kalptir.

  20. İnsanlar eğer Ramazan ayının kıymet ve ehemmiyetini hakkıyla bilselerdi, ümmetim, bütün senenin Ramazan olmasını temenni ederdi.

  21. İnsanlar yaşadıkları gibi ölürler.

  22. İnsanlara merhamet etmeyene Allah merhamet etmez.

  23. İşçiye ücretini, alnının teri kurumadan veriniz.

  24. Karşılıklı ticarette ticaret yaptığın kişinin namaz kılması seni kandırmasın.

  25. Kim bir hayirli isi yapmaya yonelirse, onu yapan kadar mukafat alir.

  26. Kim bir oruçluyu iftar ettirirse, kendisine onun kadar sevap yazılır. Üstelik bu sebeple oruçlunun sevabından hiçbir eksilme olmaz.

  27. Kim inanarak ve sevabını Allah’tan bekleyerek ihlâs ile oruç tutar ve kıyam ederse (teravih namazı kılarsa) annesinden doğduğu günkü gibi günahlarından temizlenir.

  28. Kim kötü ve çirkin bir iş görürse onu eliyle düzeltsin, eğer buna gücü yetmiyorsa diliyle düzeltsin, buna da gücü yetmezse kalben karşı koysun. Bu da imanın en zayıf derecesidir.

  29. Kolaylaştırınız, güçleştirmeyiniz, müjdeleyiniz, nefret ettirmeyiniz.

  30. Komşusu aç yatarken tok yatan bizden değildir.

  31. Küçüklerimize merhamet etmeyen, büyüklerimize saygı göstermeyen bizden değildir.

  32. Mümin kardeşine tebessüm etmen sadakadır. Iyiliği emredip kötülükten sakındırman sadakadır. Yolunu kaybeden kimseye yol göstermen sadakadır. Yoldan taş, diken, kemik gibi şeyleri kaldırıp atman da senin için sadakadır.

  33. Mümin kardeşinle münakaşa etme, onun hoşuna gitmeyecek şakalar yapma ve ona yerine getirmeyeceğin bir söz verme.

  34. Müslüman bir kimsenin, bir malda kusur olduğunu bildiği halde, müşteriye haber vermeden satması haramdır

  35. Müslüman müslümanın kardeşidir. Ona zulmetmez, onu tehlikede yalnız bırakmaz. Kim, kardeşinin ihtiyacını görürse Allah da onun ihtiyacını görür. Kim bir müslümanı bir sıkıntıdan kurtarırsa, Allah da o sebeple onu kıyamet gününün sıkıntısından kurtarır. Kim bir müslümanı örterse, Allah da onu kıyamet günü örter.

  36. Resülullah aleyhissalatu vesselam’a: “En efdal insan kimdir?” diye sorulmuştu. “Kalbi mahmüm (pak), dili doğru sözlü olan herkes” buyurdular. Ashab: “Doğru sözlülüğün ne demek olduğunu biliyoruz. Mahmümu’l-kalb ne demektir?” diye sordu. “(Mahmüm kalb), Allah’tan korkan tertemiz kalptir, içinde günah yoktur, zulüm yoktur, kin yoktur, hased yoktur” buyurdular.

  37. Size vermekte olduğu nimetlerden ötürü Allahı sevin, benide Allah beni sevdiği için seviniz.

  38. Sizin en hayırlılarınız, hanımlarına karşı en iyi davrananlarınızdır.

  39. Sizin en hayırlınız kuranı öğrenen ve öğretendir.

  40. Üç dua vardır ki, bunlar şüphesiz kabul edilir: Mazlumun duası, yolcunun duası ve babanın evladına duası.

Namaz Duaları



Subhaneke
Subhânekellâhumme ve bi hamdik  ve tebârakesmuk ve teâlâ cedduk  (ve celle senâuk*) ve lâ ilâhe ğayruk) 
* Ve celle senâük yalnızca cenaze namazlarında kullanılır.

Allah'ım! Sen eksik sıfatlardan pak ve uzaksın. Seni daima böyle tenzih eder ve överim. Senin adın mübarektir. Varlığın her şeyden üstündür. Senden başka ilah yoktur.

Ettehiyyâtu
Ettehiyyâtu lillâhi vessalevâtu vettayibât. Esselâmu aleyke eyyuhen-Nebiyyu ve rahmetullahi ve berakâtuhu.  Esselâmu aleynâ ve alâ ibâdillâhis-Sâlihîn. Eşhedu en lâ ilâhe illallâh ve eşhedu enne Muhammeden abduhû ve Rasuluh.Dil ile, beden ve mal ile yapılan bütün ibadetler Allah'a dır. Ey Peygamber! Allah'ın selamı, rahmet ve bereketleri senin üzerine olsun. Selam bizim üzerimize ve Allah'ın bütün iyi kulları üzerine olsun. Şahitlik ederim ki, Allah'tan başka ilah yoktur. Yine şahitlik ederim ki, Muhammed, O'nun kulu ve Peygamberidir.

Allâhumme Salli
Allâhumme salli alâ Muhammedin ve alâ âli Muhammed.  Kemâ salleyte alâ İbrahime ve  alâ âli İbrahim.  İnneke  hamidun mecîd.Allah'ım! Muhammed'e ve Muhammed'in ümmetine rahmet eyle; şerefini yücelt. İbrahim'e ve İbrahim'in ümmetine rahmet ettiğin gibi. Şüphesiz övülmeye layık yalnız sensin, şan ve şeref sahibi de sensin.

Allahumme Barik
Allâhumme barik alâ Muhammedin ve alâ âli Muhammed. Kemâ barekte alâ İbrahîme  ve  alâ âli İbrahim.  İnneke  hamidun mecîd.Allah'ım! Muhammed'e ve Muhammed'in ümmetine hayır ve bereket ver. İbrahim'e ve İbrahim'in ümmetine verdiğin gibi. Şüphesiz övülmeye layık yalnız sensin, şan ve şeref sahibi de sensin.

Rabbena âtina
Rabbenâ âtina fid'dunyâ haseneten ve fil'âhirati haseneten ve kınâ  azâbennâr.

Allah'ım! Bize dünyada iyilik ve güzellik, ahirette de iyilik, güzellik ver. Bizi ateş azabından koru.

Rabbenağfiri
Rabbenâğfirlî ve li-vâlideyye ve lil-Mu'minine yevme yekûmu'l hisâb.Ey bizim Rabbimiz! Beni, anamı ve babamı ve bütün mü'minleri hesap gününde (herkesin sorguya çekileceği günde) bağışla.

Kunut Duaları
Allâhumme innâ nesteînuke ve nestağfiruke ve nestehdik. Ve nu'minu bike ve netûbu ileyk. Ve netevekkelu aleyke ve nusni aleykel-hayra kullehu neşkuruke ve lâ nekfuruke ve nahleu ve netruku men yefcuruk.Allahım! Senden yardım isteriz, günahlarımızı bağışlamanı isteriz, razı olduğun şeylere hidayet etmeni isteriz. Sana inanırız, sana tevbe ederiz. Sana güveniriz. Bize verdiğin bütün nimetleri bilerek seni hayır ile överiz. Sana şükrederiz. Hiçbir nimetini inkar etmez ve onları başkasından bilmeyiz. Nimetlerini inkar eden ve sana karşı geleni bırakırız.

Allâhumme iyyâke na'budu ve leke nusalli ve nescudu ve ileyke nes'a ve nahfidu nercû rahmeteke ve nahşâ azâbeke inne azâbeke bilkuffâri mulhık.
Allahım! Biz yalnız sana kulluk ederiz. Namazı yalnız senin için kılarız, ancak sana secde ederiz. Yalnız sana koşar ve sana yaklaştıracak şeyleri kazanmaya çalışırız. İbadetlerini sevinçle yaparız. Rahmetinin devamını ve çoğalmasını dileriz. Azabından korkarız, şüphesiz senin azabın kafirlere ve inançsızlara ulaşır.

Kadere İman


Resulullah (s.a.v.) buyurdular ki: "Kul, hayrıyla, şerriyle kadere inanmadıkça, kendine hayır ve şerden isabet edecek şeyi atlatamayacağını, hayır ve şerden kaçacak olan şeyi de yakalamayacağını bilmedikçe iman etmiş olmaz." (Hadisi Şerif)

(Tirmizi)

Dikilecek Bir Fidan



Peygamber efendimiz (s.a.v) şöyle buyurdu:

''Elinizde bir ağaç fidanı varsa, kıyamet kopmaya başlasa bile eğer onu dikecek kadar vaktiniz varsa, mutlaka dikin.''
(Buhari)

Hediyenin Önemi


Ebu Hureyre(radıyallahu anhüma) anlatıyor;

Resulullah (s.a.v) buyurdular ki: "Hediyeleşin, zira hediye, kalpteki kuşkuları giderir. Komşu kadın, komşusu kadından gelen hediyeyi hakir görmesin, bir koyun paçası parçası olsa bile."

(Tirmizi)

Tüm Dilekler İçin Fetih Suresi


Birinin kalbini kazanmak,düşmana galip gelmek,bağlı işlerinizin açılması
ve daha bir çok hacetinize kavuşmanız için çok etkilidir.Daha öncelerde uygulanan
 ve etkisi görülen bir uygulamadır.


Bu uygulamaya;

Cumartesi günü başlanır,örneğin ikindi namazından sonra,ya da öğlen ikindi arası başlanır.
Önce 2 rekat tövbe namazı kılın,sonra 2 rekat Allah rızası için namaz kılıp,namazın sonunda hacetiniz neyse niyetlenin ve 1 tane Fetih Suresi okuyun.


Pazar günü 3 tane pazartesi 5 tane


Salı,çarşamba ve perşembe 7 tane fetih suresi okuyun.


Cuma günü sela vakti girmeden 11 tane fetih suresini okuyup bitirin
sonra da hemen ardından yine 
2 rekat tövbe 
2 rekat allah rızası için namaz kılıp okuduğunuz Fetih suresi hürmetine dileğinizi söyleyip kabulü için dua edin. sonra da 2 rekat şükür namazı kılın
Bu uygulamayı 3 hafta yapın.Sonuç almamanız mümkün değil.

26 Mart 2013 Salı

Hacet İçin Cuma Günü Okunacak Esmalar



İmamı Gazali'ye göre Cuma günü bin kere ''Ya Allah'' diye okuyanlar evliyalar sınıfına katılırlar.

Yine Cuma günü namazdan önce yüz defa “Ya Allah, Ya Hu” diyen kimsenin hayırlı dileği gerçekleşir.

Cuma namazından sonra yüz defa “Ya Rahman” diyenler unutkanlıktan ve gafletten kurtuldukları gibi kalpleri de nurlanır.

Cuma namazından sonra yüz defa “Ya Gaffar” ismi şerifini okuyanlar affa mağfirete mazhar olurlar

Cuma günü akşama doğru “Ya Veliyy” ismi şerifini okuyanların hayırlı dilekleri kabul olunur.

Cuma gecesi 1000 defa “Ya Muhsî” ismi şerifini okuyanın kıyamet gününde hesabı kolay olur.

Cuma günü 1000 defa “Ya Vali” ismi şerifini okuyarak dua edenin duası kabul olur, işleri kolaylaşır.

10 hafta süreyle Cuma günleri onar defa “Ya Ganiyyu, Yâ Muğni” ismi şeriflerini okuyan zengin olur.

Cuma geceleri 100 defa “Ya Darr” ismi şerifini okumaya devam eden Cenabı Hakka yakın olur ve zarar verici şeylerden emin olur.

Cuma namazından sonra yüz defa “Ya Gafur” ismi şerifini okuyanlar af olunur

Cuma namazında hutbe esnasında yüz defa “Ya Basir” ismi şerifini okuyanı Cenab-ı Allah hidayete erdirir, kalp gözünü açar.

Cuma Günü ” YA Veliyyu Ya Allah” esmasını (1000) defa zikreden kişi her istediğine kavuşur.

Cuma günü “La İlahe İllalahül Melikül Hakkul Mubin” (200) defa zikreden Kişi Allah’tan ne isterse verilir.

Cuma günü sabah''YA-Rakib''esması (312) defa zikrederek isteğini Allah’a bildirirsen isteğin kabul olur.

Rızık Ve Dilek İçin Zikirler


Cuma gunu: Ya Allah 1000 defa
Cumartesi : La ilahe illalah 1000 defa
Pazar : Ya hayyü ya kayyum 
Pazartesi. : La havle ve la kuvvete illa billahil azıym. 1000 defa
Sali. : Allahümme salli alaa seyyidina muhammed 1000 defa
Çarsamba. : Estağfirullahel azıym 1000 defa
Perşembe. : Sübhanellahi ve bi hamdih 1000 defa


Bu zikirlere devam eden kişi her ne maksadı varsa ulaşır ve ayrıca ilahi saadetlere ulaşır.Yeterki bu zikirlere devam edelim kardeşler.

Önemli Bir Dilek Duası


Abdülehad Serhendi hazretleri bir müjde verip buyuruyor ki:

70 kere “Ya Allah, Ya Rahman, Ya Rahim, Ya Kaviyyü, Ya Kadir”okuyup da dua eden, ne isterse istesin, Cenabı Hak duasını kabul eder ve ne muradı varsa verir.


Allah rızası için okumalı. Bir seferde 70 defa okumalı, 71 olsa olmaz, yanına başka isim konsa olmaz, bu bir şifredir. İsmi Azam, ismi Celal, Esmaül Hüsna'dır. Her namazdan sonra okuyana ne mutlu. Hiç olmazsa günde bir defa okuyalım kardeşler.

Evliyaların Dilek Duası


'' Bismillahirrahmanirrahim* Ve la havle ve la kuvvete illa billahil aliyyil azim* Allahümme inni es’elüke ya kadimü* ya daimü* ya ferdü* yâ vitru* ya ehadü* ya samedü* ya hayyü* ya kayyumü* ya zel celali vel ikram* fein tevellev fekul hasbiyallahü la ilahe illa hüve aleyhi tevekkeltü ve hüve rabbül arşil azim.*''


İsa (a.s.) bu mübarek duayı okur, ölüleri diriltirdi.
Haceti veya bir dileği olan sabah namazını kıldıktan sonra kıbleye karşı oturur da bu duayı yüz defa okursa dileği gerçekleşir.
Cenabı Hakkın veli kullarından olan Süleyman bin Mukatil hazretleri şöyle buyurmaktadır:
“Kim yukarıdaki duayı sabah namazından sonra yüz kez okuyup Cenabı Haktan dilekte bulunur da Allah onun dileğini vermezse ben Süleyman bin Mukatile lanet eylesin.”
Öyle ise bu duayı hiç tereddüt etmeden içten, samimiyetle okuyup Cenabı Hakka tevekkül etmeliyiz.

22 Mart 2013 Cuma

Kabir Azabına Engel Olan Sure



Ebu Hureyre radıyallahu anhuma şöyle dedi:
Nebi (s.a.v) şöyle dedi:
“Kuşkusuz ki, Kuran’da otuz ayet olan bir sure vardır. Bu sure, bir kişi için şefaatçi oldu ve onun günahları affedildi. Bu sure, Mülk Suresidir.”  (Tirmizi 3052)

21 Mart 2013 Perşembe

Abdestin Önemi


Resulullah (s.a.v) buyurdular ki:

Şüphesiz ki benim ümmetim, kıyamet gününde, abdest izlerinden dolayı yüzleri nurlu, elleri ve ayakları parlak olarak çağrılacaktır. Yüzünün nurunu artırmaya gücü yeten kimse bunu yapsın.
(Buhari Müslim,)

Kuran'ın Kalbi


Resulullah (s.a.v) buyurdular ki:

Her şeyin bir kalbi vardır. Kuran'ın kalbi de Yasin'dir. Kim bu sureyi okursa, Cenabı Hak, bu okuması sebebiyle kendisine, Kuran'ı Kerim'i Yasin hariç on kere okumuş sevabı verir. 


(Tirmizi)

Anne Ve Baba Rızasının Önemi


Peygamber Efendimiz (s.a.v) buyuruyor; 

Allah’ın rızası anne ve babanın rızasındadır. Allah’ın öfkesi de anne ve babanın öfkesindedir.


(Tirmizi) 

Cehennemden Kurtuluş Senedi


Enes bin Malik radıyallahu anhümahtan rivayetle Resulullah (s.a.v.) şöyle buyurdu:

"Kim kırk gün süreyle cemaatle namaz kılıp, ilk tekbire yetişirse ona birisi cehennem ateşinden kurtuluş Senedi, diğeri de münafıklıktan kurtuluş Senedi olmak üzere ona iki tane kurtuluş Senedi yazılır." (Tirmizi)

Din Kardeşine Yaptığın Dua


Resulullah (sav) şöyle buyurdu :

"Bir Müslümanın, yanında bulunmayan din kardeşine yapacağı dua kabul olunur. Bir kimse din kardeşine hayır dua ettikçe, yanında bulunan görevli bir melek ona, ‘Duan kabul olsun,
aynı şeyler sana da verilsin.’ diye dua eder." 
(Müslim)

Cennet'ten Bir Hazine


Hazım İbnu Harmele radıyallahu anhüma anlatıyor; “Resûlullah aleyhissalatu vesselama uğramıştım. 
Bana: “Ey Hazım! La havle vela kuvvete illa billah” de! 
Çünkü bu cümle cennet hazinelerinden biridir”
buyurdular.”(Hadisi Şerif)

20 Mart 2013 Çarşamba

Kusuru ve Ayıbı Örten Amel


''Kim bir müslümanın,kusurunu örter ayıbını,sırrını saklarsa Allah da dünya ve ahirette onun kusurunu örter ve ayıbını saklar.'' (sahihi müslim 2074)

Komşu ve Arkadaş


Ev satın almadan evvel, komşuların nasıl olduklarını araştırınız. Yola çıkmadan evvel, yol arkadaşınızı seçiniz.(Hadisi şerif)

Duanın Önemi


Dua, müminin silahıdır ve dinin direğidir. Göklerin ve yerin nurudur. (Ramuz /13, 207 )

19 Mart 2013 Salı

Çok Kuvvetli Ve Makbul Olan Hacet Duası


Akşam namazını kıldıktan sonra 40 defa okunan aşağıdaki dua kabule şayan bir duadır.Çabuk kabul olması için,3 gün yada 7 gün arka arkaya yapılması uygundur.Ayrıca duayı okuyup bittikten sonra “37 defa Ya Evvel” zikri ve “55 defa Ya Mucib  zikri çekilirse daha makbul olur.

“Bismillahirrahmanirrahim
Elhamdülillahi Rabbil Alemin * Errahmanirrahim * Malike yevmiddin * İyya kenabüdü ve iyya kenestain
* Allahümmecma beyni ve beyne haceti ve matlübi kema cema te beyne esmaike ve sıfatike ya zel celali vel ikram
* İhdinas sıratel mustekim * Sıratellezine en amte aleyhim gayril magdübi aleyhim velad dallin
* Allahümme bi cahi sahibil vesileti seyyidina Muhammedin aleyhissalatü vesselamü
ve ıkdı haceti bi lutfike ve keramike ya ekremel ekramin”

Kehf Suresinin Fazileti



Rasulullah (s.a.v)  şöyle buyurdu:
Kim, Cuma günü Kehf Suresini okursa, Allah onunla Kabe arasında onun için bir nur aydınlatır.”
Albani Sahihu’l-Cami 6471

Cemaatin Önemi



“Rasulullah(s.a.v)
Cemaatle birlikte olun! Cemaati terk etmekten sakının! Şüphesiz ki şeytan tek başına kalan ile beraberdir. İki kişiden ise uzaktır. Kim cennetin ortasını istiyorsa, cemaatle birlikte olsun. İyilik yaptığında ona sevinen, kendisinden bir kötülük meydana geldiğinde ise ona üzülen kimse, mümindir’ buyurdu.”
Tirmizi 2254

18 Mart 2013 Pazartesi

Zihin Açıklığı İçin Dua


Zihni kapalı olan zekası zayıf olan veyahut çabuk unutan kardeşlerimiz yedi sabah güneş doğar iken bir bardak suya besmeleyi  786 defa okuyup o suyu içerlerse şifa bulurlar inşallah zihni açılır hafızası kuvvetlenir.

Salati Tefriciye Duası



İmamı Kurtubi Hazretleri şöyle buyurmuş: "Bir kimse, çok önemli bir işinin veya önemli bir dileğinin gerçekleşmesini, ya da üzerinde devam edip duran büyük bir belanın üzerinden çekilip gitmesi (kalkması) için Salati Tefriciye'yi (4444) defa okuyup, bu mübarek Salatü Selam ile Yüce Peygamberimizi vesile edinse, hiç şüphe ve tereddüt yoktur ki, Yüce Allah, okulunun istek ve muradının olması için hayırlı bir sebeb yaratır ve ona muradını verir."
"Allahumme salli salaten kâmileten ve sellim selamen tammen ala Seyyidina Muhammedinillezi tenhallü bihil ukadü ve tenfericu bihil kürebü ve tukda bihil havaicu ve tünalü bihir reğaibü ve hüsnül havatimi ve yustaskal ğamamu bivechihil Kerim ve ala alihi ve sahbihi fi külli lemhatin ve nefesin bi adedi külli malümin lek."

17 Mart 2013 Pazar

Her Türlü Ağrılar İçin Dua




 Her kim elini ağrı olan yere koyar,tam bir itikat ile Fatiha suresini okur ve:

''Allahümme ezhib anni süe mâ acidü'' duasını 7 kere tekrar ederse Allah'ın izni ile şifa bulur.


Manası: '' Allahım! Benden bulunan her türlü kötü şeyi gider''

16 Mart 2013 Cumartesi

Her Türlü Murad İçin Okunacak Dua


Her ne murad olursa olsun,gönlünce dua edilirken,aşağıdaki dua da okunursa, inşaallah okuyanın muradı hasıl olur.

“Bismillahirrahmanirrahim.Allahümme inneke melikün muktedir.Ma teşaü min emrin yekun.fevaffıkni fima ene bi-sadedihi ve esidni fiddareyni ve eızni min fitnetil mahya vel memati ve neccina mimma enhaf.Ya hafiyyel eltaf.Ve sallallahu ala seyyidina Muhammedin ve ala alihi ve sahbihi ecmain.Vel hamdü lillahi Rabbil Alemin.”
 Bir hafta boyunca uygulanacak özel dua:
Bir hafta boyunca ,sabah namazından sonra aşagıdaki şekilde okunup dua edilirse,Allah’ın izniyle dua kabul olur.
  • Cumartesi günü 100 kere;
    “la ilahe İlla ente subhaneke inni küntü minezzalimin.”
  • Pazar günü 100 kere;
    ” La ilahe İllal lahül melikül hakkul mübin.”
  • Pazartesi günü 100 kere;
    ” La ilahe illal lahu azizün celilün,ya aziz,ya celil”
  • Salı günü 100 kere;
    ” Allahümme salli ala Muhammedin ve ala ali Muhammedin sellim tesliman kesiren.”
  • Çarşamba günü 100 kere;
    ” La ilahe illal lahu halisan muhlisan.”
  • Perşembe günü 100 kere,
    ” La ilahe illal lahu halıku külli şeyin ve hüve ala külli şeyin Kadir.”
  • Cuma günü 100 kere;
    ” Sübhanallah vel hamdü lillahi ve  la ilahe illallahu vallahu ekber, ve la havle ve la kuvvete illa billahil aliyyil azim”

Cehennemden Uzaklaştıran Amel


Kim Allah rızası için bir gün oruç tutarsa Allah onun yüzünü cehennemden yetmiş yıllık yol mesafesi kadar uzaklaştırır.(Buhari)

Hayra Vesile Olan Kişi



Enes bin Malik radıyallahu anhüma anlatıyor:
“Resulullah (s.a.v) Hayra vesile olan, hayrı yapan gibidir’ buyurdu.”
Tirmizi 2808

Kuranla Tedavi


Hz. Ali radıyallahu anhüma anlatıyor: "Resulullah(s.a.v) buyurdular ki: "İlaçların en hayırlısı Kuran'dır."

Duanın Vakti Ve Fazileti


Resulullah (s.a.v) buyurdular ki: "Akşamdan abdestli olarak temizlik üzere zikrederek uyuyan ve geceleyin de uyanıp Allah'tan dünya ve ahiret için hayır taleb eden hiç kimse yoktur ki Allah dilediğini vermesin."

 Ebu Davud (5042) 

Hacet Namazı



Resulullah (s.a.v) buyurdular ki: "Kimin Allah'a veya herhangi bir insana ihtiyacı hasıl otursa önce abdest alsın, abdesti de güzel yapsın. Sonra iki rekat namaz kılsın, sonra Allah Teala Hazretlerine senada bulunsun, Resulullah (s.a.v)'a salat okusun, sonra şu duayı okusun: "Halim, kerim olan Allah'tan başka ilah yoktur. Arş-ı Azam'ın Rabbi noksan sıfatlardan münezzehtir. Hamd alemlerin Rabbine aittir. Rahmetine vesile olacak amelleri, mağfiretini celbedecek esbabı hakkımda yaratmanı taleb ediyor, her çeşit günahtan koruman için yalvarıyor, her çeşit iyilikten zenginlik, her çeşit günahtan selamet diliyorum. Rabbim! Affetmediğin hiç bir günahımı, kaldırmadığın hiçbir sıkıntımı bırakma! Hangi amelden razı isen onu ver, ey rahim olan, bana en ziyade rahmet gösteren Rabbim."

 Tirmizi, Salat 348, (479); İbnu Mace, İkamet 189, (1384) 

15 Mart 2013 Cuma

Merhamet



Cerir bin Abdullah radiyallahu anhüma anlatıyor
“Resulullah (s.a.v):
‘İnsanlara merhamet etmeyene Allah merhamet etmez!’ buyurdu.”
Buhari 13/6005, Müslim, Tirmizi


Hasta Ziyareti



Rasulullah (s.a.v) şöyle buyurdu:
“Müslüman bir kişi hasta bir Müslüman kardeşini sabah ziyaret ederse, yetmiş bin melek akşam oluncaya kadar ona dua eder. Bu ziyareti onun için cennette bir hurma ağacı olur.”
Albani Sahihu’l-Cami 5767

Temizlilk


Ebu Malik el-Eşari radıyallahu anhüma anlatıyor:
“Rasulullah (s.a.v):
‘Temizlik imanın yarısıdır. Elhamdülillah mizanı doldurur. Subhanallahi Velhamdülillahi semalarla yer arasını doldurur. Namaz bir nurdur. Sadaka bir delildir. Sabır bir ışıktır. Kuran senin, lehine, ya da aleyhine bir kanıttır. Tüm insanlar sabahleyin nefsinin satıcısıdır. İnsan ya nefsini azat edendir yahut onu helake götürendir!’ buyurdu.”
Müslim 223/1